Kremowa zupa z cukinii, pieczarek i mascarpone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Korzystajmy z cukinii póki czas, tym razem wzbogaciłam ją o kilka pieczarek i serek mascarpone dzięki temu zyskała na smaku, aromatyczna i pyszna! Podana z grzankami stanowi wspaniałe danie obiadowe.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg cukinii
    5 świeżych pieczarek
    150 g serka mascarpone
    1/2 pora
    1/2 cebuli
    2 łyżki masła
    2 łyżki oliwy
    sól lub jarzynka do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Kremowa zupa z cukinii, pieczarek i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię wydrążamy z nasion ale nie obieramy ze skórki, pieczarki myjemy, całość kroimy w grubą kostkę.
    Por i cebulę siekamy drobno.W garnku rozpuszczamy masło, wlewamy oliwę, wsypujemy cebulę i por, szklimy pod przykryciem.
  • 2. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię z pieczarkami, zalewamy gorącą wodą-tyle aby przykryła cukinię.Gotujemy około 15 minut aż cukinia będzie miękka, wtedy dodajemy ser mascarpone, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Całość miksujemy blenderem na krem.Podajemy z grzankami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mascarpone Pieczarki Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować