Kremowa zupa ostrygowa z rozmarynem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Delikatna w smaku,wspaniały aromat.Inna niż wszystkie,zaskoczy kazdego w Swięta

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - świeże ostrygi: 4 sztuki
    - domowy wywar rybny: 1 litr
    - śmietana 30%: 0.5 szklanki
    - ziemniak duży: 1 sztuka
    - cebule małe: 2 sztuki
    - limonki: 2 sztuki
    - rozmaryn gałązka: 2 sztuki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa ostrygowa z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku
    gotujemy wywar-dodajemy umyte i pokrojone warzywa-3 marchewki,2
    pietruszki,kawałek selera,mały por,mała cebula,oraz dodajemy przyprawy:kilka
    listków laurowych,kilka ziarenek ziela zngielskiego,świeży lubczyk.
    Ryby
    umyte,wypatroszone,dzielimy na kawałki(dzwonka,ogon,głowa),gotujemy na bardzo
    małym ogniu,żeby lekko wrzało.Zbieramy tzw.szumowiny jeśli się pojawią.Gotowy
    wywar przecedzamy i odstawiamy.
    Ziemniaka i jedną cebulę obieramy i kroimy w
    kostkę.Podsmażamy na patelni z odrobiną oleju około 6 minut.Następnie dodajemy
    do wywaru rybnego i gotujemy do miękkości ziemniaków,dodajemy posiekany świeży
    rozmaryn,sól i pieprz.Wszystko miksujemy blenderem.Na końcu dodajemy śmietanę
    30%delikatnie mieszamy.Na gorące talerze nakładamy świeże ostrygi,skropione
    sokiem z limonek i zalewamy gorącą zupą.Posypujemy kilkoma listkami
    rozmarynu.Osobno możemy podać ryby z wywaru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ostrygi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować