Kremowa zupa cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i pokroić w piórka. W garnku rozgrzać olej rzepakowy, wrzucić cebulę i podsmażać ją przez około 15 minut na średnim ogniu. Posolić, dodać tymianek i majeranek i smażyć jeszcze kilka minut. Gdy cebula ładnie się zrumieni, wlać rosół i gotować 15 minut. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Następnie zdjąć zupę z ognia i zblendować na gładki krem. Dodać serek topiony i znów zblendować.
Przygotować grzanki: chleb pokroić w kostkę, wrzucić do naczynia do zapiekania. Polać oliwą z oliwek i posypać natką pietruszki, wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 4 minuty w temperaturze 180 stopni. Podawać zupę z grzankami.
Smacznego :)
Komentarze