Kremowa zupa ogórkowa

4.5 (190 ocen)

  • 45 min

Sycąca zupa ogórkowa o kremowej konsystencji.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 l bulionu drobiowego
    1 marchewka
    3 średniej wielkości ziemniaki
    4 duże ogórki kiszone
    1 łyżka masła
    zielony koperek
    woda z kiszonych ogórków
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ogórki kiszone

Kremowa zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy kroimy w gruba kostkę, zalewamy bulionem wrzucamy obraną marchewkę i gotujemy do miękkości ziemniaków.
  • 2. Dwa ogórki ścieramy na drobnych oczkach tarki, pozostałe dwa na grubych, przekładamy do rondelka i chwilę dusimy z dodatkiem łyżki masła.
  • 3. Gdy ziemniaki są już ugotowane, zestawiamy z ognia wyjmujemy marchewkę i wszystko blendujemy na gładki krem.
  • 4. Do zupy dodajemy ogórki i pokrojoną na kawałki marchewkę doprawiamy do smaku solą pieprzem i kwaśna wodą. Posypujemy zielonym koperkiem przed podaniem.

Porady

Zupę ze względu na swoją kremową gęstą konsystencję możemy spożywać solo, ale rownież możemy ją podać z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować