Krem ziemniaczano - cebulowy na ostro

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa nie tylko dla miłośników ostrych indyjskich klimatów. Połączenie orientalnych przypraw z delikatnym makaronem nadaje jaj niepowtarzanego smaku.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
    2 cebule
    1-1,5 litra bulionu drobiowego
    kawałek imbiru
    1,5 łyżki kolendry
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    1 łyżeczka kurkumy (płaska)
    1,5 łyżki mielonego kminku
    sól
    pieprz
    jogurt naturalny
    olej do smażenia
    ok. 150 g makaronu Lubella Jajeczna 5 jaj - krajanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem ziemniaczano - cebulowy na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu. Odcedzić.
    Cebulę pokroić w kostkę, imbir posiekać. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jeszcze chwilę smażyć. Kolendrę utrzeć w moździerzu. Kolendrę, kurkumę,kminek i cynamon dokładnie wymieszać z 3-4 łyżkami wody. Gotową pastę dodać do ziemniaków i smażyć przez ok. 1 minutę. Wlać bulion i gotować do momentu aż warzywa zmiękną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zblendować. Podawać z kleksem jogurtu naturalnego i makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować