Krem z sałaty

3.25 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie spodziewałam się, że krem z sałaty może być tak pyszny. Polecam przepis.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata masłowa 1 szt,
    ziemniaki 6 szt,
    marchewka 1 szt,
    pietruszka 1/2 szt,
    cebula 1 szt,
    śmietana 2 łyżki,
    bulion warzywny 750 ml,
    sól,
    pieprz,
    gałka muszkatołowa mielona,
    grzanki,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do podsmażonej cebuli. Chwilę razem smażyć, następnie wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Sałatę dokładnie umyć, porwać na mniejsze kawałki i dodać do warzyw (kilka listków zostawić do dekoracji). Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać.
    Krem podawać z grzankami i udekorować sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować