Zupa krem z sałaty masłowej

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę z sałaty masłowej. Zupa jest szybka w przygotowaniu i tania. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g sałaty masłowej
    400 g ziemniaków
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    500 ml bulionu
    śmietanka do dekoracji
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z sałaty masłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i osuszamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy. W garnku rozpuszczamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez kilka minut. Wlewamy bulion i gotujemy. Sałatę rwiemy na małe kawałki i dokładamy do garnka. Gotujemy do miękkości. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
    Zupę studzimy i blendujemy na krem. Przelewamy na talerze i dekorujemy śmietanką i przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Sałata Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować