Kto nigdy nie robił zupy z sałaty masłowej, powinien koniecznie spróbować. Krem ma bardzo ciekawy smak. Wystarczy podsmażona na maśle sałata z dodatkiem ziemniaków, selera naciowego oraz esencjonalnego rosołu. Polecam :)
Krem z sałaty masłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo.
Ziemniaki pokroić w kostkę, seler naciowy w plasterki. Wrzucić warzywa do garnka, zalać rosołem i gotować 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Sałatkę dokładnie wypłukać i osuszyć. Liście porwać na kawałki i przesmażyć przez chwilę na rozgrzanym w rondlu maśle. Dodać do garnka i zblendować na gładki krem. Dodać serek topiony i jeszcze raz zblendować. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z jajkiem.
Komentarze