Krem z sałaty masłowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kto nigdy nie robił zupy z sałaty masłowej, powinien koniecznie spróbować. Krem ma bardzo ciekawy smak. Wystarczy podsmażona na maśle sałata z dodatkiem ziemniaków, selera naciowego oraz esencjonalnego rosołu. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gram ziemniaków
    3 łodygi selera naciowego
    1,5 litra rosołu
    2 główki sałaty masłowej
    2 łyżki masła
    100 gram serka topionego
    5 jajek
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z sałaty masłowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.

    Ziemniaki pokroić w kostkę, seler naciowy w plasterki. Wrzucić warzywa do garnka, zalać rosołem i gotować 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

    Sałatkę dokładnie wypłukać i osuszyć. Liście porwać na kawałki i przesmażyć przez chwilę na rozgrzanym w rondlu maśle. Dodać do garnka i zblendować na gładki krem. Dodać serek topiony i jeszcze raz zblendować. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z jajkiem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować