Zupa - krem z sałaty

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa .

Składniki:

  • 1 l bulionu drobiowego
    4 ziemniaki
    1 sałata masłowa
    100 g serka topionego o smaku goudy
    1 łyżeczka domowej vegety
    świeżo mielona sól himalajska
    świeżo mielony zielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa - krem z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać obrane , umyte , pokrojone w kostkę ziemniaki . Gotować 20 minut , po czym dodać opłukaną , odsączoną i porwaną na kawałki sałatę . Gotować kolejne 5 minut . Zupę zmiksować za pomocą blendera z serkiem topionym . Doprawić vegetą , solą i zielonym pieprzem . Podawać z ryżem i kleksem kwaśnej śmietany .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować