Krem z rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekko ostry i bardzo smaczny krem.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • rzodkiewka 30 szt,
    ziemniaki 3 szt,
    bulion warzywny 500 ml,
    śmietana 18 proc 2 łyżeczki,
    posiekany koperek 4 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, rzodkiewki umyć, oczyścić i pokroić na plasterki (dwie rzodkiewki zostawić do dekoracji). Do gotującego się bulionu dodać ziemniaki oraz rzodkiewki i gotować do miękkości. Zupę rozdrobnić blenderem na jednolity krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Krem podawać udekorowany śmietaną, startą rzodkiewką oraz posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować