Krem z pieczonych pomidorów i pieczonej papryki z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i bardzo aromatyczny krem przygotowany z pieczonych pomidorów i pieczonej papryki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pomidory 1 i 1/2 kg,
    papryka czerwona 3 szt,
    bulion warzywny ok. 500 ml,
    ziemniak 1 szt,
    marchewka 1 szt,
    cebula 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    olej do smażenia,
    sól,
    pieprz,
    tymianek,
    oregano,
    posiekana natka pietruszki,
    makaron kolorowy,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z pieczonych pomidorów i pieczonej papryki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i pomidory przekroić na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Warzywa ostudzić, usunąć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Cebulę obrać i posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać czosnek i chwilkę razem smażyć. Ziemniaka oraz marchewkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do gotującego się bulionu. Dodać również podsmażoną cebulę z czosnkiem. Razem gotować około 10 minut. Następnie dodać pomidory oraz paprykę. Razem gotować kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz tymiankiem. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem oraz posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować