Krem oraz karpatka z kremem budyniowym i żółtkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuścić masło wraz z wodą, wsypać mąkę i mieszać do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od boków garnka
2.Gdy ciasto stygnie przygotować składniki na krem, całość zagotować aż powstanie budyń, pozostawić po ugotowaniu przykryte folią do całkowitego ostygnięcia. Cały opis znajdziecie na blogu
3.W blaszce 36/24 upiec podzielone na dwie części ciasto wyjdą dwa blaty i ostudzić je. Piec w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, po ostygnięciu przygotować krem czyli ugotowany budyń zmiksować z masłem i cukrem
4.Do blaszki w której było pieczone ciasto wyłożyć jeden z blatów na niego cały krem a na krem drugi blat posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową polać. Wstawić do lodówki aby krem stężał
Komentarze