Krem cebulowo-czosnkowy

4.45 (212 ocen)

doskonale rozgrzewa w chłodne dni

Składniki:

  • 1 bulionu warzywnego lub drobiowego,
    4 cebule,
    2 ząbki czosnku,
    100 g serka śmietankowego topionego,
    sól, pieprz, ostra papryka w proszku,
    2 łyżki masła,
    dodatkowo: 3 łyżki startego żółtego sera

    na grzanki:
    dowolny chleb, masło, ulubione zioła
Wystaw ocenę:

4.45 (212 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem cebulowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotowujemy z serkiem i czosnkiem. Cebule kroimy w krążki, podsmażamy na złoto na maśle. Dodajemy do bulionu, gotujemy 5 min, doprawiamy do smaku przyprawami. Następnie zupę blendujemy. Podajemy z grzankami, wierzch posypujemy żółtym serem.

    Grzanki: rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło, następnie pokrojony w kostkę chleb, smażymy z każdej strony aż się grzanki przyrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować