Gulasz cebulowo - serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłucz, pokrój w większą kostkę. Do garnka wlej 1 l wody, wrzuć liście laurowe, ziele angielskie, wstaw na ogień. Na patelni rozgrzej olej. Wrzucaj obsypane mąką mięso i obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Po obsmażeniu przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu.
2.W międzyczasie obierz cebule, pokrój w piórka. Podsmaż na patelni, następnie dodaj do gotującego się gulaszu. Dopraw do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
3.Śmietanę zblenduj z 2 łyżkami mąki i ¼ szkl wody, tak aby nie było grudek. Przelej do sosu i mieszaj. Dodaj serek topiony i wino. Gotuj przez chwilę ciągle mieszając.
Komentarze