Gulasz cebulowo - serowy

5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Często przyrządzam go na obiad. Dobrze smakuje z ziemniakami jak i kaszą, czy ryżem.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kg szynki wieprzowej
    - 2 cebule
    - 2 liście laurowy
    - ziele angielskie
    - vegeta
    - 100 ml śmietany 18%
    - 100 g serka topionego
    - 50 ml białego wytrawnego wina
    - olej do podsmażenia
    - mąka
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sosy Gulasz Szynki

Gulasz cebulowo - serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz, pokrój w większą kostkę. Do garnka wlej 1 l wody, wrzuć liście laurowe, ziele angielskie, wstaw na ogień. Na patelni rozgrzej olej. Wrzucaj obsypane mąką mięso i obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Po obsmażeniu przełóż do garnka i gotuj na małym ogniu.
  • 2. W międzyczasie obierz cebule, pokrój w piórka. Podsmaż na patelni, następnie dodaj do gotującego się gulaszu. Dopraw do smaku i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
  • 3. Śmietanę zblenduj z 2 łyżkami mąki i ¼ szkl wody, tak aby nie było grudek. Przelej do sosu i mieszaj. Dodaj serek topiony i wino. Gotuj przez chwilę ciągle mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe wino Cebula Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować