Krążki dalmatyńskie ciasta francuskiego z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To świetna słona przekąska na drugie śniadanie lub popołudnie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego (płat o wadze około 250 gram)
    Szklanka (200 ml) koncentratu pomidorowego
    3-4 suszone pomidory w zalewie
    2 ząbki czosnku
    Duża Cebula biała
    Jajko
    Łyżka ziół dalmatyńskich(lub troszkę mniej jeśli ktoś, aż tak bardzo nie przepada za ich smakiem)
    Słodka i ostra papryka w proszku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Krążki dalmatyńskie ciasta francuskiego z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie cienko rozwałkuj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na zloty kolor. Pod koniec smażenia dorzuć czosnek. Do miski przełóż usmażone warzywa, koncentrat, pomidory suszone, zioła dalmatyńskie i pozostałe przyprawy według uznania. Zmiksuj wszystko na gładką masę i rozsmaruj nią na cieście francuskim. Następnie potnij je na prostokąty o wielkości około 6 na 15 cm i zwiń w rulon dłuższy bok. Następnie natnij delikatnie powstałą mini roladą pośrodku całej długości i zlep oba końce tworząc krążek. Wierzch każdego kółka posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 13 minut( do zarumienienia) w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Suszone pomidory Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować