Krakersowe kąski z pastą jajeczną i mozzarellą

  • wyświetlono: 622 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Idealne na imprezową przekąskę lub na spotkanie ze znajomymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a są na prawdę pyszne.

ja
  • 20min

Składniki

-100 g solonych krakersów
-6 jaj ugotowanych na twardo
-1 kula mozzarelli
-1/2 cebuli
-2 czubate łyżki majonezu
-sól i pieprz do smaku
-szczypta ziół prowansalskich

Sposób przygotowania przepisu:

Krakersowe kąski z pastą jajeczną i mozzarellą

  • 11. Jajka obieramy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy.
  • 22. Cebulkę i mozzarellę również siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i ponownie mieszamy.
  • 33. Pastę jajeczną łyżeczką układamy na krakersach. Posypujemy odrobiną ziół prowansalskich.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie wegetariańskietania_kuchniaw_kilka_chwilprzystawkapasta jajecznaurodzinymozzarellakrakersyjajabez mięsaprzekąskazakąskakarnawałimprezadla wegetariansylwesterPoczęstunekdo piwaimieninyszybka przystawkapasta jajeczna z mozzarelląkrakersy z pastą jajeczną

Komentarze

Podobne przepisy

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Dodane przez: joanna30

Wiosenne tortille z pastą jajeczną

Smaczna i efektowna wiosenna przekąska....

faszerowana bagietka

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Faszerowana bagietka z pastą jajeczną i chorizo

Śniadanie nie musi być nudne, tak...

image-1dugdw8

Dodane przez: euphoriaa33

Ślimaczki z pastą jajeczną, awokado i łososiem

Apetyczna przystawka na wyjątkowe...

Schab z pastą jajeczną w galarecie

Dodane przez: 2milutka

Schab z pastą jajeczną w galarecie

Rewelacyjne nadziewane mięsko z...

Żaglówki z pastą jajeczną

Dodane przez: Goszka

Żaglówki z pastą jajeczną

Kanapka klasyczna - bułka, masło,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE