Buraczana pasta jajeczna

  • wyświetlono: 331 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię pasty jajeczne jak i moja rodzina, a żeby nam się nie znudziła to zawsze wymyślam jej inną wersję dodając jakiś ciekawy składnik - dziś dodałam buraki - dzięki czemu uzyskałam jej różową barwę a smak dodatkowo podkreśliłam czosnkiem.

17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o
  • 1 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

10 jajek ugotowanych na twardo
1 średniej wielkości ugotowany burak
2 łyżki ostrej musztardy
3-4 łyżki majonezu
2-3 ząbki czosnku
1 średnia cebula
sól, pierz
sucharki

Sposób przygotowania przepisu:

Buraczana pasta jajeczna

  • 1. Ugotowane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach i tak samo robimy z burakiem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę a czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez oraz musztardę i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Gotową pastę nakładamy na sucharki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkaJajkacebulamajonezburakipastakanapkiśniadanieprzekąskakolacjasmarowidłopastykuchnia_polskapasta_jajecznado_kanapekpasta_do_pieczywazamiast_wedlinypasty_i_smarowidładomowa_pastapasta_bezmięsnaburaczana_pasta_jajecznapasta_jajeczna_z_burakiem

Komentarze

Podobne przepisy

pasta jejeczna

Dodane przez: wiola

Pasta jajeczna

Najprostsza z możliwych past jajecznych...

Pasta jajeczna

Dodane przez: smakowisko

Pasta jajeczna

Idealna do świeżo upieczonego,...

pasta

Dodane przez: EwaW2910

Pasta jajeczna

Szybka i smaczna pasta

Pasta jajeczna

Dodane przez: Ela Ślązak

Pasta jajeczna

Prosta i pyszna pasta o wyrazistym...

pasta

Dodane przez: Michał Wrzosek

Pasta jajeczna

Dwa składniki i pasta jajeczna...

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE