Mini krakersy z pastą jajeczną

4.49 (165 ocen)

  • 20 min

Szybka karnawałowa przekąska na krakersach z pastą jajeczną, do przygotowania w kilka chwil, jest smaczna, efektowna, i co najważniejsze znika w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 paczka mini krakersów
    pasta:
    5 jaj
    2 cebule dymki ze szczypiorem
    1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    sól morska do smaku
    pieprz świeżo mielony do smaku
    koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Mini krakersy z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę posiekać drobniutko, połączyć z jajkami, dodać chrzan, majonez oraz śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Małą łyżeczką nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać natychmiast.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować