Szybka karnawałowa przekąska na krakersach z pastą jajeczną, do przygotowania w kilka chwil, jest smaczna, efektowna, i co najważniejsze znika w kilka chwil.
20 min
Składniki:
1 paczka mini krakersów
pasta:
5 jaj
2 cebule dymki ze szczypiorem
1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól morska do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
koperek do dekoracji
Mini krakersy z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać, zimne zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, cebulę dymkę posiekać drobniutko, połączyć z jajkami, dodać chrzan, majonez oraz śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Małą łyżeczką nakładać porcjami na krakersy , udekorować świeżym koperkiem. Podawać natychmiast.
Smacznego!
Komentarze