Kotlety ziemniaczane z makrelą

4.48 (187 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczne i wegetariańskie kotlety mielone. Przygotowałam je z gotowanych ziemniaków z dodatkiem wędzonej makreli. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag ugotowanych ziemniaków
    30 gram wędzonej makreli
    1 jajko
    1/2 małej czerwonej cebuli
    5 łyżek bułki tartej
    1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Kotlety ziemniaczane z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety ziemniaczane z makrelą 1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski z ziemniakami.
    Dodajemy jajko i pokrojoną natkę pietruszki, bułkę tartą i przyprawy, mieszamy.
    Z masy formujemy małe kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumniany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować