Kotlety z indyka i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne kotlety mielone z indyka i pieczarek z dodatkiem koperku. Drobiowe kotlety możemy podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.

  • 35 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
    10 pieczarek
    2 cebule
    1 jajko
    Bułka czerstwa
    Mleko
    Bułka tarta do obtaczania
    Posiekany koperek
    Olej do smażenia
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety z indyka i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę i pieczarki kroimy drobno i podsmażamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    2. Czerstwą bułkę moczymy w mleku i odstawiamy.
    3. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce.
    4. Mięso z indyka przekładamy do miski i wyrabiamy dłonią. Dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku, startą cebulę oraz podsmażone pieczarki. Dodajemy posiekany koperek oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
    5. Mięso formujemy w kształt kotletów i obtaczamy w bułce tartej.
    6. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu.
    7. Możemy kotlety podsmażyć na patelni, a później pięć w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Koper Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować