Kotlety schabowe w sosie borowikowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane kotlety wychodzą cudownie pachnące borowikami i soczyste skąpane w sosie, polecam do ziemniaczków oraz świetnie smakują również z świeżym pieczywem. Moje ulubione danie mięsne z grzybkami leśnymi.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 plastry schabu bez kości
    przyprawa do wieprzowiny
    250 g świeżych lub mrożonych borowików
    oliwa z oliwek
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety schabowe w sosie borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć, lekko rozbić, oprószyć w przyprawie do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i obsmażyć kotlety, podlać ok szklanką zimnej wody.
  • kotlety schabowe 2. Grzyby pokroić na drobno i dodać do mięsa, całość dusić do miękkości mięsa.
  • 3. Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody i zagęścić sos. Kotlety podajemy udekorowane natką pietruszki lub koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować