Tak przygotowane kotlety wychodzą cudownie pachnące borowikami i soczyste skąpane w sosie, polecam do ziemniaczków oraz świetnie smakują również z świeżym pieczywem. Moje ulubione danie mięsne z grzybkami leśnymi.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 plastry schabu bez kości
przyprawa do wieprzowiny
250 g świeżych lub mrożonych borowików
oliwa z oliwek
łyżka mąki
Kotlety schabowe w sosie borowikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety umyć, lekko rozbić, oprószyć w przyprawie do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i obsmażyć kotlety, podlać ok szklanką zimnej wody.
2.Grzyby pokroić na drobno i dodać do mięsa, całość dusić do miękkości mięsa.
3.Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody i zagęścić sos. Kotlety podajemy udekorowane natką pietruszki lub koperku.
Komentarze