Kotlety pieczone z indyka z serem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Uwielbiam pieczone kotlety. Są bardziej zdrowe, pyszne, delikatne i nie trzeba je panierować i tracić czas na smażenie. Dziś polecam pieczone kotlety z indyka z dodatkiem sera i kukurydzy. Te dwa dodatki sprawiły, że kotleciki wyszły bardzo mięciutkie i mega smaczne. Jeśli lubicie wszelkiego rodzaju kotleciki, to koniecznie musicie wypróbować ten prosty przepis. Polecam :)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 500g mięsa z indyka (u mnie pierś i udo)
    – 1 duża cebula czerwona
    – 100g sera żółtego (u mnie gouda)
    – 200g kukurydzy konserwowej
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, sól, pieprz, oregano i czubryca żółta)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety pieczone z indyka z serem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić razem z cebulą, ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski i wymieszać dokładnie. Mokrymi dłońmi formować kotleciki i wykładać je na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową (polecam wykładać na matę). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować