Pieczone kotlety z mięsa mielonego i warzyw

4.24 (324 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Kolejny ze sposobów na odchudzenie kotleta - tym razem mielonego:). Zamiast usmażyć, upiekłam je a do mięsa dodałam warzywa - marchew, cukinię i cebulę a do tego natkę pietruszki. Wyszło naprawdę smacznie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 duża cukinia
    2-3 marchewki
    2 cebule
    1 jajko L
    5 łyżek posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz, papryka slodka, papryka ostra, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.24 (324 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pieczone kotlety z mięsa mielonego i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiej masy.
  • 2. Z masy formujemy kotlety, dość mocno je spłaszczając. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować