Kotlety mielone z kukurydzą i serem

4.49 (190 ocen)

Niby zwykłe mielone ale wzbogacone kukurydzą i żółtym serem smakują wyśmienicie. Do tego ulubiona sałatka i młode ziemniaczki i mamy pyszny obiad.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego np. z łopatki
    3 łyżki kukurydzy z puszki
    10 dag sera żółtego
    jajko
    bułka tarta
    kajzerka
    łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
    ząbek czosnku
    1/2 małej cebulki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety mielone z kukurydzą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulkę i czosnek bardzo drobno posiekać. Ser żółty pokroić w drobną kostkę. Do miski przełożyć mięso, odciśniętą kajzerkę i pozostałe składniki. Całość doprawić do smaku. Masę wyrobić, najlepiej ręką, dodając tyle bułki tartej aby masa dała się dobrze formować w kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Z masy mięsnej formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Mięso Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować