Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem

5 (175 ocen)

Pyszne pieczone kotlety z mięsa mielonego, z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    200g pieczarek
    150g żółtego sera
    2 garści świeżego szpinaku
    1 jajko
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy.
  • 2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę.
  • 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować