KOTLETY PIECZARKOWE Z SOCZEWICĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne kotlety!Połączenie czerwonej soczewicy, pieczarek, marchewki i aromatycznych przypraw tworzy fantastyczne danie, w sam raz na dzisiejszy obiad.Smaczne i zdrowo!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * soczewica czerwona – 1 szkl

    * pieczarki – ok. 150-200 g

    * marchew – 1 szt

    * cebula – 1 szt

    * ser żółty – 1 garstka

    * natka pietruszki – 1 pęczek

    * mąka – ok.3-4 łyżki

    * jajko – 1 szt

    * sól, pieprz , papryka – do smaku

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety pieczarkowe z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Przepłukaną soczewicę gotujemy al dente w osolonej wodzie.

    Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, smażymy drobno posiekaną cebulkę.

    Do przesmażonej cebuli dodajemy umyte i drobno pokrojone pieczarki, startą marchew, odrobinę soli i smażymy do miękkości.

    Soczewicę mieszamy z pieczarkami i cebulą, dodajemy garstkę ser żółtego, jajko oraz mąkę.

    Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , papryką i posiekaną natką pietruszki.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pieczarki Soczewica

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować