Kotlety pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i mocno pieczarkowe kotlety bez mięsa

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,5 kg pieczarek
    -2 jajka
    -mała cebula
    -bułka tarta
    -olej do smażenia
    -sól, pieprz, ulubione zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte pieczarki drobno pokroić (można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Cebulkę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i dusić do usunięcia wody. Po ostygnięciu dodajemy przyprawy, jajka i całość dokładnie mieszamy. Do masy dodać bułkę tartą, tak aby dało się formować kotlety. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować