Kotlety mielone z sarny

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Dziczyzna jest smaczna i zdrowa. Można ją kupić bez problemu ,a jej cena nie jest aż tak wysoka jak to się powszechnie uważa. Kotlety mielone z sarniny są soczyste i delikatne w smaku. Nie należy przesadzać z przyprawami wystarczą sól, pieprz i trochę Sosu Worcestershire.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag sarniny(może być łopatka, szynka lub kawałki)
    1 średnia cebula
    3 łyżki jasnej kaszki orkiszowej
    3 jajka
    3 łyżki oleju o neutralnym smaku
    1łyżeczka Sosu Worcestershire
    sól i pieprz do smaku

    bułka tatra do obtoczenia kotletów
    masło klarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Kotlety mielone z sarny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso, cebulę zemleć w maszynce do mięsa. Do mielonego mięsa dodajemy olej, kaszkę orkiszową, jajka i Sos Worcestershire. Doprawiamy solą oraz pieprzem, krótko mieszamy na jednolitą masę.
  • kotlety 2. Formujemy kotlety i panierujemy w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, tak by mięso delikatnie skwierczało (po około 5 minut z każdej strony).Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Wybornie smakują również na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować