Kotlety mielone z podgrzybkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem podsmażonych na masełku podgrzybków. Smakują wspaniale, są sycące i niedrogie w przygotowaniu. Doskonale smakują na gorąco i na zimno.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0, 75 kg mięsa mielonego z indyka
    -40 dag obgotowanych podgrzybków
    -1 duża cebula
    -1 jajko
    -1 łyżka bułki tartej+do obtoczenia
    -1 łyżka masła
    -0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mielone z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i szklimy na rumiano. Dodajemy drobno pokrojone podgrzybki, doprawiamy obficie pieprzem i smażymy 3 minuty ciągle mieszając. Studzimy.
    2. Mięso wrzucamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, czosnek granulowany i wystudzone podgrzybki. Doprawiamy solą i pieprzem, całość zagniatamy i formujemy kotlety. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy 5-6 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

Porady

Podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować