Soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej

4.39 (211 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, kruche kotlety mielone mielonej łopatki, idealnie smakują na obiad ale również na zimno do pieczywa. SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka mielona wieprzowa bez kości 80 dag,
    cebula smażona 1 sztuka,
    smalec 1 łyżeczka,
    tarta bułka 1,5 szklanki,
    jajka 1 sztuka,
    przyprawa uniwersalna 1 łyżka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    zimna woda 1 szklanka,
    smalec 1/2 kostki
Wystaw ocenę:

4.39 (211 ocen)

Soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej 1. Łopatkę wieprzową pokroić na kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.
  • soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej 2. Do mielonego mięsa dodać tartą bułkę, usmażoną cebulę, paprykę, pieprz mielony, kucharka, wody wlać w trakcie wyrabiania aby masa była kleista, nie sucha.
  • soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej 3. Na patelni stopić smalec i na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony.
  • soczyste kotlety mielone z łopatki wieprzowej 4. Kotlety podać na obiad lub z na zimno z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować