Kotlety mielone z ketchupem i majonezem

5 (155 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone z dodatkiem ketchupu i majonezu wychodzą bardzo aromatyczne i soczyste. Pyszne!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,5 kg mięsa mielonego z łopatki
    -1 łyżka majonezu
    -1 łyżka ketchupu pikantnego
    -1 jajko
    -1 łyżka bułki tartej
    -1 łyżeczka majeranku
    -1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    -1/2 łyżeczki soli
    -świeżo zmielony pieprz czarny
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Kotlety mielone z ketchupem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wrzucamy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy łyżkę tartej bułki, ketchup, majonez i wszystkie przyprawy. Całość ręcznie zagniatamy na jednolitą masę.

    2. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu po około 7 minut z każdej strony. Przed podaniem odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ketchup Łopatka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować