Aromatyczne kotlety mielone z indyka

4.49 (154 ocen)

Kotlety z dodatkiem przyprawy po Lubusku i pieprzu tureckiego są smaczne i soczyste, maja fajny wyraźny smak.

Składniki:

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
    1 kajzerka
    1 jajko
    1 łyżeczka musztardy
    Sól morska
    Pieprz turecki
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po Lubusku
    Bułka tarta do obtoczenia
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Aromatyczne kotlety mielone z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do kurczaka po Lubusku oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować