Kotlety jajeczne z pieczarkami

4.48 (191 ocen)

  • 20 min

Pyszne,delikatne kotleciki z ciagnącym serkiem. Idealne na wielkanocną przekąskę lub szybki i tani obiad.

  • 20 min

Składniki:


  • 3 jajka ugotowane na twardo
    10 pieczarek
    1 jajko surowe
    1 garść startego żółtego sera
    1 pęczek pietruszki
    1 łyżka bułki tartej + do panierowania
    sól,pieprz
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Kotlety jajeczne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć.
    Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać.
    Wymieszać wszystko z surowym jajkiem ,bułką tartą i startym żółtym serem.
    Przyprawić. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować