Kotlety jajeczne

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Już pewnie wszyscy jedli kotlety z jajek oprócz mnie. Wczoraj je zrobiłam na obiad i wyszły bardzo smaczne i syte, rodzinka była nimi zachwycona.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    1 cebulka
    bułka tarta
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kotlety Jajko Przekąski

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety jajeczne 1. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tartce lub pokroić drobniutko nożem, wbić surowe jajko dodać pokrojoną cebulkę, wegetę do smaku i około 4 łyżek bułki tartej. Wymieszać. Formować kotleciki obtaczać je w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na oleju do zrumienienia.

Porady

Jeśli mamy w domu za dużo jajek i nie wiemy co z nimi zrobić to możemy wykorzystać je właśnie do zrobienia tych pysznych kotlecików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Cebula Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować