Kotlety jajeczne z pieczarkami

4.85 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nietrudny a pyszny obiad.Wszystkim domownikom z pewnością będzie smakować.Kotleciki jajeczne możesz przygotować z pieczarkami lub szynką.Polecam !

Składniki:

  • Składniki :
    6 jajek,
    garść żółtego startego sera,
    1 cebula,
    8 szt pieczarek,
    sól pieprz,
    bułka tarta,
    tłuszcz do smażenia,
    2 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.85 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety jajeczne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Ugotuj na twardo 5 jajek, ostudź. Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojone pieczarki z cebulą. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajko, żółty ser i podsmażone pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować