Kotlety chlebowe

5 (199 ocen)

  • 15 min

Smaczne, proste i błyskawiczne danie za grosik. Taki obiad po studencku :)

  • 15 min

Składniki:

  • Na 8 "kotletów"
    -8 kromek chleba
    -2 jaja
    -około 1,5 szklanki bułki tartej
    -1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    -duża szczypta pieprzu
    -olej do smażenia
    -ewentualnie ketchup
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Dania główne Kotlety

Kotlety chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy w misce z dodatkiem pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Chleb maczamy w jajku następnie dokładnie panierujemy w bułce tartej.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy chleb i smażymy 1-2 minuty z każdej strony (aż ładnie się zrumieni). Podajemy gorący od razu po usmażeniu, w zależności od upodobań z ketchupem, sosem czosnkowym lub suchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować