Kotlety chlebowe

  • wyświetlono: 1528 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kotleciki robiła już moja babcia, a jej przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie. Danie jest dobrena podwieczorek. Najlepiej smakuje z kefirem.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Genowefa Pluta, Garwolin

Składniki

● czerstwy chleb
● trochę mleka do namoczenia chleba
● 4 jajka
● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
● sól, pieprz
● przyprawa uniwersalna
● koperek
● pietruszka
● olej do smażenia
● bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety chlebowe

  • 1. Chleb moczymy w mleku
    i odciskamy. Dodajemy jajka,
    mąkę oraz przyprawy.
    Koperek i natkę pietruszki
    drobno siekamy i również
    dodajemy do masy. Dokładnie
    wyrabiamy.
  • 2. Z masy chlebowej formujemy
    kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy na
    oleju na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babciczerstwy chleb

Komentarze

Podobne przepisy

image-1cstvep

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

chleb codzienny (na zakwasie)

Jeden z Naszych ulubionych chlebów!...

wielkanocne chlebki

Dodane przez: Kajtolini

Wielkanocne mini chlebki do koszyczka

Chlebki są wspaniałe, dodatek żurku...

Chleb owsiany z kminkiem i czarnuszką

Dodane przez: szpileczkiibabeczki

Chleb owsiany z kminkiem i czarnuszką

Prosty, szybki w przygotowaniu...

image-07jrltn

Dodane przez: nikolaxxxx

Chleb pszenny

idealnie smakuje z masłem i ulubionym...

chleb

Dodane przez: katrinaM24

chleb pszenno-razowy z garnka bez wyrabiania

Po prostu najlepszy chlebuś :-)

image-251k17c

Dodane przez: anita176

szklankowy chlebek wiejski

bardzo szybko szklankami odmierza...