Kotlety chlebowe

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotleciki robiła już moja babcia, a jej przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie. Danie jest dobrena podwieczorek. Najlepiej smakuje z kefirem.

Składniki:

  • ● czerstwy chleb
    ● trochę mleka do namoczenia chleba
    ● 4 jajka
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● koperek
    ● pietruszka
    ● olej do smażenia
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Kotlety chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb moczymy w mleku
    i odciskamy. Dodajemy jajka,
    mąkę oraz przyprawy.
    Koperek i natkę pietruszki
    drobno siekamy i również
    dodajemy do masy. Dokładnie
    wyrabiamy.
  • 2. Z masy chlebowej formujemy
    kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy na
    oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerstwy chleb

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować