Kotlety chlebowe

  • wyświetlono: 1851 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kotleciki robiła już moja babcia, a jej przepis przechodzi z pokolenia na pokolenie. Danie jest dobrena podwieczorek. Najlepiej smakuje z kefirem.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Genowefa Pluta, Garwolin

Składniki

● czerstwy chleb
● trochę mleka do namoczenia chleba
● 4 jajka
● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
● sól, pieprz
● przyprawa uniwersalna
● koperek
● pietruszka
● olej do smażenia
● bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety chlebowe

  • 1. Chleb moczymy w mleku
    i odciskamy. Dodajemy jajka,
    mąkę oraz przyprawy.
    Koperek i natkę pietruszki
    drobno siekamy i również
    dodajemy do masy. Dokładnie
    wyrabiamy.
  • 2. Z masy chlebowej formujemy
    kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy na
    oleju na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

szkola_babciczerstwy chleb

Komentarze

Podobne przepisy

image-1bjg42f

Dodane przez: Konto nieaktywne

chlebowe miseczki

możecie zaskoczyć rodzinę i przygotować...

Tort chlebowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Tort chlebowy

W kuchni lubię improwizować. Tort...

Placuszki chlebowe

Dodane przez: czarrna

Placuszki chlebowe

Sposób na wykorzystanie czerstwego...

Zupa chlebowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa chlebowa

Lekka i smaczna. By zmniejszyć...

miseczka chlebowa i chleb orkiszowy

Dodane przez: szumiii

Miseczki chlebowe

Można w nich podać żurek, barszcz...

Doskonały tort chlebowy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Doskonały tort chlebowy

Tort chlebowy jest nietypowym,...