Faszerowane mielone jajkiem

4.5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Masz dość zwykłych mielonych, szukasz nowych inspiracji? Mam coś dla Ciebie, kotlety mielone faszerowane jajkiem, szczypiorkiem i serem. Szybko przygotujesz, a smak ich rozpływa się w ustach.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cale jajko
    • 1 cebula
    • 3 łyżki bułki tartej + do panierki
    • 3 łyżki śmietany 12%
    • Sól
    • 1 łyżka majeranku
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Olej do smażenia
    Składniki na farsz:
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 10 dag sera żółtego
    • ½ pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Faszerowane mielone jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną.
  • farsz 2. 2. Obrane jajka, ser ścieram na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno siekam, wszystko razem mieszam.
  • farsz 3. 3. Z mięsa formuję owalne kotlety, w środku robię otwór, umieszczam po łyżce farszu, zwijam mięso, tak żeby farsz był w środku.
  • kotlety 4. 4. Kotlety panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 5. 5. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką.
    6. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować