KOLOROWA ZUPA Z WARZYW NA PATELNIĘ

3 (7 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was nową wymyśloną prze ze mnie pyszną kolorową zupkę, przepis znajduje się na blogu

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 krótkie ogonki wieprzowe lub dowolne mięso,
    1 opakowanie warzywa na patelnię z ziołami i papryką 450 g,
    1 - 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    6 - 8 średnich ziemniaków,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    5 łyżek śmietany 18 %,
    1 mały świeży pęczek natki pietruszki,
    1 mały świeży pęczek kopru
Wystaw ocenę:

3 (7 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kolorowa zupa z warzyw na patelnię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać opłukane mięso dowolne, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest prawie miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości
  • zupa 2. Jak ziemniaki są już miękkie dodać warzywa na patelnie razem z przyprawą która jest w nich zamieszać i gotować na wolnym ogniu według opakowania lub chwilę dłużej, następnie dodać świeży koper oraz natkę pietruszki i pogotować przez 3 minuty puki nie przygotujemy śmietany
  • zupa 3. Po wyznaczonym czasie wlać przygotowaną śmietanę zagotować przez 1 minutę i zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować