KOLOROWA ZUPA Z KURCZAKIEM

4.5 (192 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś zapraszam Was na pyszną i sycącą wiosenną zupkę pełną kolorów... z selerem naciowym, marchewką, kukurydzą, zielonym groszkiem, pomidorami oraz kurczakiem. Zupka samo zdrowie!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    2 marchewki średniej wielkości
    1 cebula
    5-6 łodyg selera naciowego
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki zielonego groszku
    1 puszka krojonych pomidorów
    1,5 litra bulionu
    4 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1/4 łyżeczki papryki chili
    kolendra świeża
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kolorowa zupa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Seler naciowy myjemy i kroimy również w plasterki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę, marchewkę oraz selera naciowego. Smażymy około 5 min.
  • 2. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy kawałki kurczaka. Smażymy około 3-4 min., aż zetnie się białko.
  • 3. Do garnka z warzywami dodajemy podsmażonego kurczaka i wszystko zalewamy bulionem. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez około 15 min. Po tym czasie, dodajemy pomidory z puszki oraz kukurydzę i groszek. Przyprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką mieloną oraz papryką chili. Trzymamy na ogniu jeszcze przez 5 min. Zupę nalewamy na talerz i posypujemy świeżymi listkami kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować