Kolorowa sałatka warzywno – owocowa z jajkami i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka z kolorowych warzyw i jabłka z dodatkiem jaj gotowanych na twardo i charakternego żółtego sera, a do tego spora garść świeżej zieleniny. Prosta i szybka w przygotowaniu potrawa, w sam raz na szybką i pożywną przekąskę.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy konserwowej (285 g po osączeniu z zalewy)
    200 g korniszonów
    1 słoik selera konserwowego – wiórki (160 g po osączeniu z zalewy)
    2 średnie słodkie jabłka (łącznie 250 g)
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczawiu
    2 kopiaste łyżki posiekanego szczypiorku
    1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 jajka ugotowane na twardo
    125 g żółtego sera
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kolorowa sałatka warzywno – owocowa z jajkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka warzywno – owocowa z jajkami i żółtym serem 1. Kukurydzę i seler osączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kostkę korniszony i jabłka (uprzednio pozbawione gniazd nasiennych).
  • Kolorowa sałatka warzywno – owocowa z jajkami i żółtym serem 2. Następnie dołożyć zieleninę i wlać sok z cytryny. Całość wymieszać z dodatkiem majonezu i przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować