Koktajl truskawkowy z masłem orzechowym

4.5 (180 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Masło orzechowe ostatnimi czasy stało się u mnie wisienką na torcie, bo swoim smakiem idealnie dopełnia każdy deser. Połączenie truskawek, miodu i masła orzechowego jest idealne w smaku i koniecznie warte spróbowania.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 0,5 kg zimnych truskawek,
    1 szklanka zimnego mleka,
    1 duża łyżka masła orzechowego,
    1 łyżka płynnego miodu.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl truskawkowy z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obieramy , płuczemy i wkładamy do pojemnika od blendera. Dodajemy mleko, masło orzechowe, miód. Całość szczelnie zakręcamy i miksujemy w blenderze przez 30 sekund.
    Gotowy koktajl przelewamy w szklanki i podajemy po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Miód Mleko Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować