Warzywny kociołek

  • wyświetlono: 1116 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Moja własna fuzja leczo i bigosu z młodej kapusty. Warzywny kociołek pełen pysznych i zdrowych sezonowych warzyw, okraszony mielonym mięsem.

Kloruś
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 30min

Składniki

500g mięsa mielonego
pęczek rzodkiewek
2 czerwone papryki
mała cukinia
mała główka młodej kapusty
3 pokrojone pomidory bez skórki lub zamiennie puszka gotowych pomidorów
oliwa do smażenia
dwie średnie cebule
3 ząbki czosnku
0,5l bulionu
sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk

Sposób przygotowania przepisu:

Warzywny kociołek

  • 1. Na 2 łyżkach oliwy szklimy wyciśnięty czosnek i drobno poszatkowaną cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sola, pieprzem i słodką papryką. Szatkujemy dowolnie kapustę, rzodkiewkę, papryki i cukinię. Warzywa dodajemy do mięsa razem z pomidorami. Podlewamy bulionem i dusimy przez około 10-15 minut. Doprawiamy do smaku lubczykiem.
    Serwujemy z ryżem posypane świeżą zieleniną.
PP_07-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kociołektania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakilatokapustaleczoCukiniabigosjesieńszybki_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Wiejski kociołek

Dodane przez: bogusia82

Wiejski kociołek

Kociołek jest smacznym i pożywnym...

image-0ukvys1

Dodane przez: kretka

Kolorowy kociołek

Pyszny i sycący kociołek mięsno-warzywny...

Marokański kociołek

Dodane przez: rena123

Marokański kociołek

Kociołek to potrawa jednogarnkowa,...

Fasolowy kociołek

Dodane przez: 2milutka

Fasolowy kociołek

Kociołek fasolowy to jednogarnkowa...

Kociołek węgierski

Dodane przez: Cukiereczek

Kociołek węgierski

Na jeden dzień zabrałam moją rodzinę...

Ognisty kociołek

Dodane przez: 2milutka

Ognisty kociołek

Aromatyczne pełne pikantnych smaków...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE