Knedle z bułki tartej

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Coś z niczego, kryzysowy obiad w parę chwil.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    10 czubatych łyżek bułki tartej
    1 duże jajko
    2 łyżki masła w temperaturze pokojowej
    Po garści natki pietruszki i koperku
    Sól
    Pieprz
    Cebulka, czosnek i masło do okrasy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kluski Dania główne

Knedle z bułki tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram masło z jajkiem na puszystą masę. Siekam zioła. Dodaję do masy razem z bułką tartą. Doprawiam solą i pieprzem, dłońmi mieszam masę i formuję okrągłe kluski. Wkładam je do osolonego wrzątku i gotuję na małym ogniu około 5-6 minut.
    Podałam je z podsmażoną na maśle cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować