Kąski z kurczaka w panierce z bułki tartej

4.51 (186 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurczaka zamiast w płatkach obtoczyłam w bułce tartej. Idealna do tego byłaby panierka Panko* - jest to japońska wersja bułki tartej. Obowiązkowo z sosem czosnkowym.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójny filet z kurczaka: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - tymianek: 0.25 łyżeczki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Kąski z kurczaka w panierce z bułki tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w paski ok 4-5 cm. W naczyniu wymieszać jajka z czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Kawałki kurczaka zanurzać w nassie jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Wyłożyć na natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blaszce. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C i piec kąski przez 20 minut. Najlepiej po tym czasie spróbować jeden kawałek, czy kurczak jest już dopieczony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować