Kluseczki z bułki tartej

4.5 (178 ocen)

Zaczerpnięte z zeszytu z przepisami mojej babci .To znakomity dodatek do zup czy wołowego gulaszu.

Składniki:

  • 2 łyżki masła jajko żółtko łyżeczka cukru bułka tarta sól i łyżka oliwy do wody pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Kluseczki z bułki tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puch, łączymy z jajkiem, żółtkiem i solimy. Mieszamy, dodajemy cukier i tyle bułki tartej, by ciasto było gęste. Całość wyrabiamy, a potem z ciasta formujemy jednakowej wielkości kluseczki. Wrzucamy do gotującej się wody( z dodatkiem oleju i soli) , przewracając jeden raz. Kluseczki są gotowe, gdy wypłyną na wierzch.

Porady

Kluseczki są gotowe, gdy wypłyną na wierzch.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować