KLUSKI ŚLĄSKIE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

TYM RAZEM PROPONUJE KLUSECZKI ALE W TROSZECZKĘ INNEJ WERSJI PODPIEKANE NA OLIWIE SĄ PUSZYSTE I MIĘCIUTKIE DO TEGO SOS NP.PIECZARKOWY PYCHA POLECAM :))

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -10 SZT ŚREDNICH ZIEMNIAKÓW
    -1 JAJKO
    - MĄKA ZIEMNIACZANA
    - OLEJ RZEPAKOWY
    -2 ŁYŻECZKI SOLI
    -1-2 ŁYZKI MARGARYNY
    -CEBULKA ZIELONA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Przekąski

Kluski śląskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY,ALE TAK ABY NIE BYŁY ROZGOTOWANE
    -PO UGOTOWANIU PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ LUB DOKŁADNIE ROZGNIATAMY TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW
    -DAJEMY MARGARYNĘ I ODSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘIA
  • 2. -NASTĘPNIE DZIELIMY W MISCE NA RÓWNE 4 CZĘŚCI ,JEDNĄ WYBIERAMY DODAJEMY JĄ DO POZOSTAŁYCH CZĘŚCI A W TO MIEJSCE DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ,JAJKO TROCHĘ SOLI I WSZYSTKO RAZEM UGNIATAMY TWORZYMY KULĘ I Z TEGO ROBIMY KLUSECZKI LEKKO JE SPŁASZCZAMY
  • POEZJASMAKU 3. -NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ A NASTĘPNIE DAJEMY KLUSECZKI SMAŻYMY NAJPIERW Z JEDNEJ STRONY PÓŻNIEJ Z DRUGIJ STRONY PRZED PODANIEM POSYPUJEMY ZIELONĄ CEBULKĄ

Porady

KLUSKI MOŻNA PRZYGOTOWAĆ SOBIE DZIEŃ WCZEŚNIEJ ZMNIEJSZA TO CZAS PRACY JA OSOBIŚCIE CZĘSTO TAK ROBIĘ MOŻNA PODAĆ Z SOSEM PYCHA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować