golonko w kapuście kiszonej

1.4 (35 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

peklowane golonko czyli delikatne mięsko z kapustą kiszoną i boczkiem przepyszne połączenie nadaje wyśmienity smak polecam serdecznie...

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 gr kapusty kiszonej
    -2 golonka peklowane pakowane próżniowo
    -150 gr boczku parzonego
    -1 cebula
    -1-2 łyżki mąki pszennej
    - 2 liście laurowe,ziele angielskie
    -sól, pieprz ,majeranek ,olej musztarda
Wystaw ocenę:

1.4 (35 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Golonko w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • golonko w kapuście kiszonej 1. -boczek kroimy na kosteczkę smażymy na oleju
    -dodajemy pokrojoną na kawałki cebulę i dusimy razem odstawiamy
  • golonko w kapuście kiszonej 2. -kapustę kroimy i gotujemy do miękkości ok 30 min
    -golonko dajemy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości ja gotowałam w szybkowarze ok 10 min na opakowaniu pisało 20 min.
  • golonko w kapuście kiszonej 3. -do miękkiej kapusty dodajemy boczek z cebulą
    -robimy zasmażkę mąka z wodą zasmażki robimy w zależności od tego ile mamy wody w kapuście musi nam wyjść gęsta konsystencja dodajemy przyprawy sól, pieprz, majeranek do smaku
  • golonko w kapuście kiszonej 4. -kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego
    -wyjmujemy golonka przecinamy na połowę i układamy na kapuście zamykamy naczynie i podgrzewamy w piekarniku ok 10 min.
    -podajemy gorące mięsko możemy jeść z musztardą

Porady

golonko kojarzy się zazwyczaj z tłustym mięsem takiej golonki osobiście nie lubię dlatego cieszę się że można kupić golonko pakowane próżniowo bez skóry

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso gotowane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować