Karczek w marynacie musztardowo-majonezowej

3.93 (14 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

proponuję pyszny karczek w swojskiej marynacie po upieczeniu jest mega soczysty i mięciutki można podać z sałatką lub ziemniaczkami czy kluseczkami polecam....

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 gr karczku
    -2 łyżki majonezu
    -2 łyżki musztardy
    -sól ,pieprz do smaku
    - 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
    -2 duże ząbki czosnku
    -olej do marynaty
Wystaw ocenę:

3.93 (14 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Karczek w marynacie musztardowo-majonezowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karczek w marynacie musztardowo-majonezowej 1. -karczek opłukujemy wycieramy do papierowego ręcznika
    -kroimy w paski solimy i pieprzymy
    -do pojemnika dodajemy musztardę majonez ,paprykę oraz 2-3 łyżki oleju oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wszystko razem mieszamy
    -do tak przygotowanej marynaty dodajemy mięso mieszamy i wstawiamy do lodówki na noc l
  • karczek w marynacie musztardowo-majonezowej 2. -mięso wraz z marynatą dodajemy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 2 godziny termoobieg 180 st.
    -mięso co pół godziny przewracamy na drugą stronę
    -pół godziny przed końcem ściągamy pokrywę aby mięso ładnie się zrumieniło
  • karczek w marynacie musztardowo-majonezowej 3. -podajemy gorące
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować