Keks miodowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny, pełen bakalii keks. W chwilach gdy jest w piekarniku, po całej kuchni unosi się piękny aromat, który wabi domowników do szybkiego spróbowania .

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanka cukru
    1/2 szklanka miodu
    1/4 kostki masła
    5 jajek
    1 łyżeczka octu
    20 dag. bakalii[orzechy,rodzynki,suszone śliwki, morele] osypanych 1 łyżeczką mąki
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    Lukier:
    sok z 1 cytryny
    1/2 szklanki cukru pudru
    Dodatkowo:
    długa , wąska blaszka wyłożona papierem do pieczenia
    bakalie do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Ciastka

Keks miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka,miód, masło, cukier, cukier waniliowy i sól ucieram, dodaję ocet, przyprawę do piernika, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, chwilę miksuje. Do ciasta dodaje bakalie, mieszam, wlewam do blaszki, piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni.
  • jk 2. Składniki lukru ucieram, polewam jeszcze ciepłe ciasto, posypuję bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować